Gloves In A Bottle

+31 (0) 76 889 3761

DANKZIJ GIAB DRAAGT SINT GEEN HANDSCHOENEN MEER

Breda 17 november 2021: door Gloves In A Bottle Piet

Denk je aan Sinterklaas dan denk je aan aan een oude man met baard, mijter en handschoenen. Waarom Sinterklaas altijd handschoenen droeg is lang onduidelijk geweest, tot nu.

Bij verschillende Sinterklaasintochten dit weekend is de Sint gespot zonder zijn kenmerkende witte of paarse handschoenen. Dit riep bij veel kinderen de vraag op ‘waarom draagt de Sint na honderden jaren opeens geen handschoenen meer?’ Zou het liggen aan het relatief warme weer tijdens de intocht?

Navraag bij Verzorgings Piet leerde ons het volgende. Sinterklaas heeft al sinds zijn vroege jeugd snel last van droge handen en eczeem. Het vele handen wassen na ieder bezoek en het in vergelijking tot Spanje koude Nederlandse klimaat, zorgden ervoor dat de Sint ieder jaar tijdens de Sinterklaasperiode extreem geïrriteerde handen kreeg. Dit is dan ook de reden dat de Sint tot dit jaar altijd handschoenen droeg.

Sinterklaas Gloves In A Bottle
Sinterklaas enkele jaren geleden toen hij nog handschoenen droeg en GIAB niet kende

Sinterklaas heeft afgelopen zomer Gloves In A Bottle ontdekt. 3-4 maal daags smeert hij een druppeltje Gloves In A Bottle op zijn handen zodat ze altijd en overal optimaal beschermd en verzorgd zijn. De Sint zegt hier zelf over: 'Ik zou willen dat ik dat product met die moeilijke naam (hahaha) eerder had ontdekt, over mijn handen maak ik mij geen zorgen meer'.  Handschoenen draagt hij alleen nog als hij het koud vindt. Naar het schijnt heeft de Sint zelfs een speciaal zakje in zijn mantel laten maken voor de 60 ml Gloves In A Bottle zakflacon.

Vragen? Wij helpen u graag.