Gloves In A Bottle

+31 (0) 76 889 3761

Gloves in a bottle

Hand- en voetsyndroom

GIAB biedt bescherming en verlichting

Wat is het hand- en voetsyndroom

Het hand- en voetsyndroom is een bijwerking van chemotherapie waarbij de patiënt de chemotherapie krijgt toegediend in tabletvorm. Kleine hoeveelheden chemotherapie kunnen in de haarvaten van de voetzool en handpalm terecht komen. Hier worden de haarvaatjes vervolgens aangetast en onstaat er een onstekingsreactie.

Symptonen

De symptonen van het hand- en voetsyndroom kunnen van patient tot patient sterk verschillen en kunnen enkele dagen nadat de behandeling is gestart al ontstaan. Zodra de behandeling wordt stop gezet verdwijnen de klachten ook geleidelijk weer. Het hand- en voet syndroom kan in 3 stadia worden opgedeeld.

  • Graad 1: lichte roodheid, zwelling, overgevoeligheid, jeuk, licht branderig gevoel. De impact op het dagelijks leven is gering. 
  • Graad 2: roodheid, kloven, blaren, bloedingen, lichte zwellingen en pijn, maar de impact op het dagelijks leven is nog steeds is nog steeds beperkt. 
  • Graad 3: roodheid, blaren, kloofjes, zwelling, hevige pijn, droogheid en vervolgens verdikken en schilferen van de huid. De impact op het dagelijks leven is zeer groot. Dingen vastpakken of lopen is zeer pijnlijk. 

Hoe te gebruiken?

Het is erg belangrijk dat voordat de behandeling start de huid in de best mogelijke conditie verkeerd. Verwijder  dikke eeltplekken en bezoek een podoloog. Zorg er daarnaast voor dat de huid overvloedig wordt gehydrateerd met bijvoorbeeld Gloves In A Bottle. Het liefst zo'n 3 tot 5 keer per dag en altijd vlak voor het naar bed gaan, zodat de huid 's nachts goed kan herstellen. Naast dat GIAB hydrateert helpt het beschermlaagje de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De huid kan er zo zelf voor zorgen dat ze in topconditie is voor de start van de behandeling.

Tijdens de behandeling blijft een goede hydratatie en bescherming erg belangrijk. Voorkom daarnaast dat je handen en voeten worden blootgesteld aan extreme warmte en kou. Draag geen krappe schoenen en voorkom wrijving van de huid. En tenslotte vermijd zoveel mogelijk de zon. Mocht je toch naar buiten gaan smeer dan de huid in met een zonbeschermer, zoals GIAB SPF 15. Deze lotion beschermt en hydrateert de huid net zoals de standaard GIAB, maar biedt daarnaast ook nog eens bescherming tegen de zon. 

Gloves In A Bottle 240 ml met pomp
Gloves In A Bottle 240 ml
Gloves In A Bottle SPF 15
Gloves In A Bottle + SPF15
Vragen? Wij helpen u graag.