Gloves In A Bottle

+31 (0) 76 889 3761

Gloves in a bottle

Droge huid, kloofjes en jeuk in de winter

Gloves In A Bottle beschermt jouw huid ook tijdens de koude winter periode

Een droge huid, kloofjes, schrale plekken, het is weer winter

Een droge winterhuid die schilfert, kloofjes, schrale of jeukende plekken typische huidirritaties waar de gevoelige huid juist in de winter meer last van heeft. Het beschermlaagje van Gloves In A Bottle helpt bij het voorkomen van vervelende huidirritaties in de winter. 

Waarom vaker last van een droge huid in de winter?

Tijdens de wintermaanden wanneer het buiten koud is, staat in huis de verwarming hard aan. Dit zorgt ervoor dat luchtvochtigheid in huis kan dalen tot onder de 30%, dit terwijl de ideale luchtvochtigheid in huis tussen de 50 en 60% ligt. Deze relatief droge lucht binnenshuis kan gemakkelijk vocht onttrekken aan de omgeving en dus ook aan jouw huid. Gevolg, je krijgt last van een droge schrale huid, kloofjes en soms ook winterjeuk. Het beschermlaagje van GIAB zorgt ervoor dat de droge lucht minder makkelijk vocht aan de huid kan onttrekken.

Een ander gevolg van het koude weer is dat je huid minder talg gaat produceren. Talg is een vettige stof die ervoor zorgt dat je huid goed vocht kan vasthouden. Wanneer de talgproductie omlaag gaat kan de huid dus minder goed vocht vasthouden. Gevolg een droge huid, droge lippen, ingescheurde nagelriemen, winterkloofjes etc. Sommige huidaandoening zoals psoriasis en eczeem kunnen in de wintermaanden hierdoor verergeren. Bedek daarom je huid als je naar buiten gaat goed en smeer op de onbedekte delen Gloves In A Bottle. Zo zorg je ervoor dat de huid zo min mogelijk uitdroogt. 

Hoe beschermt GIAB jouw huid in de winter?

Gloves In A Bottle vormt een beschermend waterproof laagje dat zich hecht aan de huid. Dit laagje zorgt ervoor dat de droge koude winterlucht minder makkelijk vocht aan de huid kan onttrekken. Daarnaast zorgt GIAB ervoor dat schadelijke stoffen zoals zepen en desinfectans de huid eigen vetten kunnen wegwassen en zo helpt het te voorkomen dat de huid snel uitdroogt.

Het grote voordeel van Gloves In A Bottle is dat het NIET VET is, je kunt dus snel je handschoenen aantrekken en het biedt bescherming. Hierdoor kan de huid snel met huideigen middelen van binnenuit herstellen. Een 100% natuurlijk proces. 

TIP GIAB + SPF 15!

Ga je op wintersport gebruik dan Gloves In A Bottle + SPF 15. Deze GIAB met toegevoegde beschermingsfactor tegen de zon heeft de zelfde beschermende eigenschappen tegen een droge winterhuid als de standaard GIAB, maar biedt daarnaast ook bescherming tegen de felle zon in de sneeuw. Ideaal wanneer je last heb van droge, schrale en jeukende plekken in je gezicht. 

Vragen? Wij helpen u graag.