Gloves In A Bottle

+31 (0) 76 889 3761

Schilderen

[masterslider id=”19″]

Ik schilder veel en vroeger gebruikte ik nu en dan latex handschoenen om mijn handen te beschermen, maar omdat je al snel zweethanden krijgt in die handschoenen en het gewoon niet lekker werkt gebruikte ik ze meestal niet. Toch is het belangrijk om je handen te beschermen tegen schadelijke stoffen als je schildert. Acrylverf lijkt onschuldig, maar  als je bijvoorbeeld een cadmium kleur gebruikt, zoals cadmium rood of geel, zit er toch een zwaar metaal in de verf. 

Toen ik begon met het gebruiken van Gloves In A Bottle, vond ik het een beetje “eng” : “ben ik wel echt beschermd” omdat je er niets van ziet of merkt. Maar nu ben ik helemaal om en gebruik het graag en veel. Dat je er niets van ziet of merkt, is juist het grote voordeel en ik heb inmiddels alle vertrouwen in de werking van Gloves in a Bottle.

Andere voordelen zijn:

  • ik kan tussendoor mijn handen wassen.
  • mijn handen zijn veel sneller schoon, de verf spoelt er makkelijk vanaf. Vooral met gesso moest er voorheen toch een nagelborstel aan te pas komen.
  • mijn handen zijn veel zachter en gladder na gebruik.

Ik raad zeker iedereen die schildert aan om Gloves in a Bottle te gebruiken om de handen te beschermen tegen de schadelijke stoffen die er in olie- en acrylverf zitten.

Karin de Jongh

Vragen? Wij helpen u graag.