Gloves In A Bottle

+31 (0) 76 889 3761

Gloves in a bottle 

Voorkom huidirritaties veroorzaakt door mondkapje!

Gloves In A Bottle helpt!

Huidirritaties veroorzaakt door mondkapjes

Sinds 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht en sinds 30 september geldt er ook voor de publieke ruimte het dringende advies om een mondkapje te dragen. Kortom we dragen tegenwoordig allemaal regelmatig een mondkapje. En helaas leidt het mondkapje dan ook steeds vaker tot vervelende huidirritaties. Denk hierbij aan roodheid, droge huid, puistjes, bultjes, of zelfs 'maskne'.

Oorzaken van huidirritaties

Huidirritaties die ontstaan door het dragen van een mondkapje kunnen verschillende oorzaken hebben. De belangrijkste zijn hieronder opgesomd. Het beschermende en hydraterende laagje van Gloves In A Bottle kan veel van deze oorzaken wegnemen en zo voorkomen dat u last krijgt van een droge huid, bultjes, puistjes of zelfs 'maskne'.

Wrijving

Tussen het mondkapje en de huid ontstaat wrijving, wat ervoor zorgt dat de huidbarrière wordt aangetast en de huid snel uitdroogt.

Oplossing: Gloves In A Bottle vormt een beschermend glad laagje. Dit gladde laagje vermindert de huidweerstand waardoor het mondkapje niet meer schuurt en er dus geen huidirritaties kunnen ontstaan.

Vies mondkapje

Voorkom dat uw mondkapje een broedplaats wordt voor bacteriën. Zorg er dan ook voor dat u na gebruik uw wegwerp mondkapje ook écht weggooit en u uw stoffe mondkapje ook daadwerkelijk wast (minimaal 60 graden).

Oplossing: Gooi uw mondkapje na 1 keer gebruiken weg, of bij gebruik van een wasbaar mondkapje was het na 1 keer gebruiken. Dit is beter voor uw huid en beter voor de werking van het kapje.

Make-up

Het mondkapje in combinatie met make-up zorgt ervoor dat uw poriën extra snel verstopt raken.

Oplossing: Gloves In A Bottle vormt een beschermend laagje. Dit laagje voorkomt dat make-up de poriën kan verstoppen.

Allergische reactie

Papieren mondkapjes zijn vaak geïmpregneerd. Dit kan een allergische reactie veroorzaken.

Oplossing: Gloves In A Bottle voorkomt dat irriterende stoffen in contact kunnen komen met de huid. Het beschermlaagje biedt namelijk bescherming tegen alle schadelijke invloeden van buiten. Dus ook tegen irriterende stoffen in papieren mondkapjes.

Vragen? Wij helpen u graag.