Gloves In A Bottle

+31 (0) 76 889 3761

Gloves in a bottle

Gebruik bij contacteczeem

Het laagje dat 4 uur lang bescherming biedt en niet afwast

Wat is contacteczeem?

Contacteczeem is een zeer veel voorkomende vorm van eczeem en komt voor in twee vormen, ortho-ergisch contacteczeem en allergisch contacteczeem.

Ortho-ergisch contacteczeem

Ortho-ergisch contacteczeem ook wel contact dermatitis genoemd, ontstaat wanneer de huid in aanraking komt met zwak giftige stoffen, zoals zeep, ontsmettingsalcohol en oplosmiddelen. Voor iedere huid zijn deze stoffen schadelijk alleen reageert de ene huid er veel heftiger op dan de andere. Hierdoor kan het zijn dat uw huid wel reageert op een bepaalde zeep en de huid van een ander vrijwel niet. Deze vorm van contacteczeem komt erg veel voor op de handen omdat de huid van de handen aan veel verschillende invloeden van buiten wordt blootgesteld. 

Allergisch contacteczeem

In tegenstelling tot Orth-ergisch (toxische reactie) contacteczeem ontstaat er bij allergisch contacteczeem echt een allergische reactie op een bepaalde stof ook wel allergeen genoemd. De huid reageert als het ware overgevoelig bij blootstelling aan het allergeen. Voorwaarde is echter wel dat de huid al eerder is blootgesteld aan het allergeen en destijds allergisch hiervoor is geworden.

Kenmerken van contact eczeem zijn onder andere, rode huid, schilfertjes, bultjes, blaasjes en jeuk

Veel voorkomende allergenen zijn:

  • metalen in sieraden
  • rubbers in bijvoorbeeld latex handschoen
  • geurstoffen in zepen
  • parabenen ook wel conserveermiddelen genoemd. Parabenen worden aan verzorgingsproducten toegevoegd om ze langer goed te houden.

Hoe kan Gloves In A Bottle helpen ?

Hoe makkelijker het allergeen de huid binnen kan dringen hoe sneller er een allergische reactie van de huid op kan treden. Wanneer u bijvoorbeeld wondjes of kloofjes heeft is het risico op eczeem groter dan wanneer de huid in een gezonde conditie is.

GIAB vormt een beschermend laagje op de huid, dit laagje is niet vet, waterproof en biedt tot wel 4 uur lang bescherming. Het beschermende laagje helpt voorkomen dat de allergenen/schadelijke stoffen de huid kunnen binnen dringen. De huid zal hierdoor minder snel allergisch reageren en er zal minder snel eczeem vorming optreden. Gebruik Gloves In A Bottle regelmatig. Zorg ervoor dat de huid altijd in topconditie is en geen kleine wondjes en kloofjes heeft.

Vragen? Wij helpen u graag.